Dental İmplant

Dental İmplant nedir?

Dental implant; ağızdaki eksik dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen titanyum materyaldir.

Diş İmplantı Yaptırılmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

İmplant uygulaması cerrahi bir işlemdir. Tecrübeli ve teknik donanıma sahip cerrahlar tarafından uygulanması tedavi başarısında anahtar rolündedir. Hastalarımızın kendilerine yapılacak implantın marka, menşe ülke (Yerli-yabancı) ve fiyat araştırması sırasında işlemi yapacak hekimin tecrübe ve yeterliliğini de sorgulaması gerekir.

Kanal Tedavisi

İmplant muayenesi ve uygulaması nasıl uygulanır?

Öncelikle hastanın ağız içi muayenesi yapılarak genel sağlık durumu değerlendirilir. Röntgen ve gerekiyorsantomografi ile kemik yapısının implanta uygunluğu hassas ölçümlerle değerlendirilerek; hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Bu tedavi planlamasından sonra lokal anestezi eşliğinde çene kemiğine implantlar için yuvalar açılır ve implantlar bu yuvalara yerleştirilir. Operasyondan 7-10 gün sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır. Estetik değerlendirmeler yapılarak hastaya en uygun üst yapı (Porselen-zirkonyum) seçimi gerçekleştirilir.

Dental implant Tedavisi Ne Kadar Sürede Biter?

İmplant tedavisinde süre hastaya göre değişir. Bazı hastalarda aynı gün protez aşamasına geçilebilir. Bazı hastalarda da uzayan cerrahi işlemler nedeniyle süreç uzayabilir. Ortalama 3 ay, implantların kemikle kaynaşması beklenir. Bu süre sonunca yapılacak değerlendirmeyle porselen-zirkonyum kaplamaları yapılır. Kemik seviyesinin yetersiz olduğu durumlarda greft, membran gibi ek işlemler uygulanmışsa bekleme süresi 6 aya kadar uzayabilir.

3-.jpg

Dental İmplant Uygulamasının Yararları Nelerdir?

Protez alternatifiyle (Komşu dişler kesilerek köprü uygulaması) karşılaştırıldığında; implant tedavisinde komşu dişlerin kesilmesine gerek kalmadan ağızdaki eksik dişler tamamlanabilir. Hareketli protez kullandığı halde, kemik yetersizliği nedeniyle protezi tutmayan hastalarda; protezler implanta bağlanarak tutuculuğu artırılır. Dental implant; günümüzde diş eksikliklerinde kullanılan en başarılı alternetif tedavidir.

Her Hastaya İmplant Tedavisi Uygulanabilir mi?

Kronik ve sistemik hastalığı (Şeker, kalp, hiper tansiyon gibi) olanlar, kanser tedavisi hastalarda tedavi öncesi ilgili hekimlerle işbirliği yapılarak tedaviye karar verilir. Tedaviyi yapan hekimin önermediği durumlarda tedaviye başlanmaz.

Sigara Kullanan Kişiler Dental İmplant Yaptırabilir mi?

Sigaranın sağlıklı insanlarda bile ağız ve diş sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaptığı bilinen bir gerçektir. Sigaranın implant yapılan hastalarda implantla kemik bütünleşmesini de engellediği kanıtlanmıştır. Sigara içenlerde, implantın düşme riski sigara içmeyenlere göre 2-3 kat daha yüksektir.

Dental implantların İnsan Vücuduna Zarar Verme İhtimali Var Mıdır?

Dental implantlar genellikle titanyum türevlerinden üretilmektedir. Biyouyum açısından uzun yıllardır güvenle kullanılan titanyum, herhangi bir alerjik risk veya zehir (toksik) barındırmaz.

Sigara Kullanan Kişiler Dental İmplant Yaptırabilir mi?

Dental İmplantlar Uzun Ömürlü müdür?

Dental implantlar ağız ve diş bakımı gerektiği gibi yapıldığında ömür boyu kullanılabilir.

İmplant Tedavisi ücreti neye bağlı olarak değişir?

İmplant tedavi ücretlerini belirleyen birkaç faktör vardır. Cerrahi işlemi yapan hekimin tecrübe ve akademik statüsü, kullanılan implantın marka ve menşei (Yerli-yabancı), greft ve membran kullanılması, üzerine yapılacak diş seçimi (Porselen, zirkonyum), üst yapının işlemin hemen sonrasında takılması gibi. Hastaya uygun implant adet ve markası için hekimle yapılacak ön muayene bu açıdan çok değerlidir. Hekimlerimiz

6-.jpg