Kanal Tedavisi Nedir?
Kanal Tedavisi Nedir?
Kök kanallarının içinde yer alan pulpa, kan damarlarını, sinirleri ve bağ dokusunu içerir. Bir dişte genellikle bir ila dört kök kanalı bulunur.Kök kanalı, ileri diş çürümesi veya dişe alınmış bir darbe nedeniyle hasar görebilir ve sinir ölürken dişin koyulaşmasına neden olabilir.
Kök kanalı problemleri başlangıçta ağrısız olabilir fakat kanal enfekte olursa apse ve iltihaplanma gerçekleşir.Enfeksiyonun yayılmasını önlemek için kanal tedavisi şarttır. Kanal İyileştirme kulağa ürkütücü gelsede, ekibimiz mevcut tedavinizin her adımında ilgilenilmenizi ve rahat olmanızı sağlayacaktır. Uzman hekimlerimiz tarafından tedavi hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunuzda endişelenecek bir şey olmadığını göreceksiniz.
Kök Kanal Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kanal İyileştirme , ileride oluşabilecek enfeksiyonlardan kaçınmak için bölgeyi doldurmadan önce kök kanalınızdaki herhangi bir enfeksiyonu gidermeyi ve temizlemeyi amaçlar. Dişte aşırı enfeksiyon durumları dışında çoğunlukla tek seansta tamamlanabilir.
Kanal tedavisi tamamen ağrısız ve hasta için rahattır. Lokal anestezik bir ajan kullanılacaktır. Tedavi standart bir dolgu deneyimine benzer.Günümüzde kanal tedavileri %92’nin üzerinde bir başarı oranına sahiptir.
Kanal Tedavisi Kaç Gün Sürer?
Kanal tedavisi, ileride oluşabilecek enfeksiyonlardan kaçınmak için bölgeyi doldurmadan önce kök kanalınızdaki herhangi bir enfeksiyonu gidermeyi ve temizlemeyi amaçlar. Dişte aşırı enfeksiyon durumları dışında çoğunlukla tek seansta tamamlanabilir.
Kanal İyileştirme tamamen ağrısız ve hasta için rahattır. Lokal anestezik bir ajan kullanılacaktır. Tedavi standart bir dolgu deneyimine benzer.Günümüzde kanal tedavileri %92’nin üzerinde bir başarı oranına sahiptir.
Kanal Tedavisi Sonrası Bakım
Kanal İyileştirme ardından dişiniz enfeksiyondan veya çürükten tamamen arındırılmış durumdadır. Ancak nadir durumlarda enfeksiyon tekrarlayabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda tedavinizin tekrarlanması gerekebilir.
Kanal tedavili dişinize de diğer dişleriniz gibi bakım yapmalıve düzenli fırçalamalısınız. Ayrıca şekerli yiyecek ve içeceklerden kaçınılmalıdır. Kanal İyileştirme görmüş dişler daha hassas ve kırılmaya meyilli olduğundan ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Ekstra koruma sağlamak için kaplama tedavileri düşünebilirsiniz.
Diş Travması
Travmatik yaralanmalar Kanal İyileştirme ihtiyacına neden olabilir. Kırık veya çatlak dişler hatta avülse edilmiş bir diş, diş travmasının yaygın sonuçlarındandır. Dişin süt dişi veya kalıcı diş olup olmadığına, yaralanmanın diş üzerindeki etkisine bakılarak hızlı bir değerlendirme ve özel tedavi gerektirir.Kanal İyileştirme sonrası dişinizin beklenilen iyileşmesinden emin olmak için dişler bir süre izlenir.
Kanal Tedavisi Sıkça Sorulan Sorular
Kanal İyileştirme sırasında genellikle ağrı hissedilmez çünkü tedavi alan bölgeye lokal anestezi uygulanır ve sinirlerin etkisiz hale getirilmesi sağlanır. Ancak bazı nadir durumlarda, enfekte veya iltihaplı bir dişte lokal anestezi etkisiz olabilir ve hafif bir rahatsızlık hissedilebilir.
Eğer daha önce kanal tedavisi yapılmış bir dişte, tedavinin gereken kök ucu noktalarına tam olarak ulaşılmamış ve dolgu tamamlanmamışsa, enfeksiyonun tekrar başlaması muhtemeldir. Bu durumda, dişte yeniden Kanal İyileştirme yapılması gerekebilir.
Sorunuza Cevap Bulamadınız Mı?
Aradığınız bilgiye henüz ulaşamadıysanız, bizimle iletişim kurarak tüm sorularınıza uzman diş hekimlerimiz tarafından cevap bulabilirsiniz.
Whatsapp