Diş Taşı Temizliği (Detertraj)

Diş Taşı Temizliği

Diş taşları dişler üzerinde biriken plak ve bakterilerin sertleşmesiyle oluşur.
Plak evde derinlemesine fırçalama ve diş ipi ile temizlenebilirken, diş taşı sadece diş muayenehanesinde diş hekimi tarafından özel aletler ile çıkarılabilir.
Ayrıca diş taşları diş çürümesine, ağız kokusuna ve ciddi diş eti hastalıklarının oluşumasına neden olabilir.

Diş Taşı Temizliğinin Önemi

Diş taşlarının, diş yüzeylerinde veya diş eti çizgisinin altında kalmasına izin verildiğinde, bakterilerin büyümesi ve çoğalması için ideal koşullar sağlanmış olur. Bazı bakterilerin ürettiği asitler diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olurken; kontrolsüz bırakılırsa, diş etlerinin iltihaplanmasına ve enfeksiyonuna yol açabilir , sistemik (tüm vücut) hastalıklarını etkileyebilir.

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşlarınız uzman diş hekimlerimiz tarafından özel sulu bir aletle temizlenir daha sonra yumuşak kauçuk uçlu düşük hızlı döner bir fırça ile dişleriniz parlatılır. Hafifçe kumlu, diş macunu benzeri bir jel uygulanır ve fırça dişler üzerinde döndürülerek dişler pürüzsüz ve parlak hale getirilir.

Uzun süredir diş temizliği yaptırmadıysanız, dişlerinizi temizlememize alışmanız birkaç dakikanızı alabilir. Bununla birlikte, herhangi bir rahatsızlık hissederseniz, topikal bir uyuşturma jeli veya başka bir tür anestetik uygulamak mümkün olabilir.

Diş etleriniz bakteri oluşumu nedeniyle tahriş olmuşsa, temizlik sırasında ağrıyabilir veya hafifçe kanayabilirler. Evde yapabileceğiniz ağız hijyeni önlemleri (gelişmiş diş ipi teknikleri veya özel ağız gargaraları gibi) ile gelecekte bunun olmasını önlemek mümkündür.
Bu tür düzenli ağız bakımları ileride daha karışık ve zorlu diş tedavilerinden kaçınmanıza yardımcı olur.

Ana sayfa

Diş Taşı Oluşumu Nasıl Önlenir?

Dişlerinizde sürekli olarak plak ve bakteri biriktiği için diş taşlarını önleme olasılığınız çok düşüktür. Ancak, birikimi en aza indirmek için atabileceğiniz bazı adımlar vardır. Bunlar dişlerinizi günde en az iki kez iyice fırçalamanız , ağız gargarası kullanmanız ve aynı şekilde günlük diş ipi kullanarak dişlerinizin arasına sıkışan gıda parçacıklarını kaldırarak diş plaklarınızın azaltılmasına yardımcı olabilirsiniz.

Diş Taşı Temizliği İle İlgili Sık sorulan Sorular

Sorunuza Cevap Bulamadınız Mı?

Aradığınız bilgiye henüz ulaşamadıysanız, bizimle iletişim kurarak tüm sorularınıza uzman diş hekimlerimiz tarafından cevap bulabilirsiniz.
whatsapp